2019. december 24., kedd

Ne tedd! Ne add fel!

„Mi pedig ne fáradjunk el a helyes dolgok cselekvésében, mert egy idő után élvezni fogjuk az áldásokat, ha el nem bátortalanodunk, és nem adjuk fel” (Gal 6,9 TLB fordítás).
Ha a dolgok nem történnek meg most azonnal, vagy amikor azt gondolod, hogy meg kellene történniük, az még nem jelenti azt, hogy fel kell adnod. Buzgónak és kitartónak kell lenned! Folytatnod kell!
A Biblia azt mondja: „Mi pedig ne fáradjunk el a helyes dolgok cselekvésében, mert egy idő után élvezni fogjuk az áldásokat, ha el nem bátortalanodunk, és nem adjuk fel” (Gal 6,9 TLB fordítás).
Ezen a karácsonyon mely területen érzed úgy, hogy feladod? Talán azt érzed, hogy a házasságodról mondasz le. Úgy tűnhet, hogy halott, és nem tart semerre sem. Lehet úgy érzed, a karrieredet adnád fel. Csak próbáltál és próbáltál változást hozni, de semmi sem történt. Talán úgy érzed, hogy az álmodról vagy egy célodról mondasz le. Talán azt érzed, hogy saját magadról mondasz le.
De gondolkodj el ezen: ezer évvel azelőtt hogy megszülettél, Isten már tudta, hogy te ezt ma el fogod olvasni. És egy egyszerű üzenete van feléd: Ne tedd, ne add fel!
Soha ne add fel! Az alagút most hihetetlenül sötétnek tűnik, de mindig ott a fény a végén. Talán már a sarkon ott van. Isten ismer téged, szeret, és célja van veled. Ne fáradj el a helyes dolgok cselekvésében! Ne gondold, hogy amit teszel az nem számít! Ne gondold, hogy bárkinek jobb lenne nélküled! Ezek hazugságok, melyek az ördög szájából származnak. Emlékezz arra, hogy mit mondott rólad Isten! Emlékezz, hogy ő meg akar áldani téged!
Ne add fel! Nézz fel! Nézz fel Istenre! Keress egy lelki családot – egy gyülekezetet és egy kis csoportot –, akik segítenek átjutni a nehéz időkön. Elmélkedj Isten Igéjén bátorításként.
Soha ne mondj le Istenről! Ő soha nem fog lemondani rólad.
Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
  • Mit akarsz ma feladni? Hol van szükséged bátorításra?
  • Hogyan tud egy lelki család, egy kis közösség segíteni a nehéz időkben? Te hogyan tudtál már efféle bátorítást nyújtani valaki számára?
  • Van olyan „helyes dolog” az életedben, ami kimerített? Mit gondolsz, miért akarja Isten mégis azt, hogy folytasd? 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.12.17.)