2012. november 1., csütörtök

Hagyd abba az állandó irányítást!


Ne próbálj mindent kontrollálni!
Szinte kényszeresen azt érzed hogy minden problémára megoldást kell találnod és neked kell kontrollálnod mindent? Mindig van egy B terv a tarsolyodban arra ez esetre amikor úgy érzed a dolgok nem úgy mennek ahogy menniük kellene? Tapasztaltad már hogy minél jobban megpróbáltad megoldani a dolgokat annál inkább aggodalmaskodtál?
A Biblia ezt mondja: " a test törekvése a halál, a Lélek törekvése pedig élet és békesség" Róma 8:6
A "megoldani" ellenéte a "megbízni"-nak.Isten nem azt akarja hogy védtelen legyél vagy segítség nélkül maradj.Ő csak azt szeretné hogy hit által élj.Amikor megtanulsz bízni Istenben,és a Szentlélek tevékenykedik az életedben,megtapasztalod hogy nyugodt tudsz maradni még akkor is,ha nehéz körülmények közé kerülsz.
Milyen lelkiállapotban vagy?
Ahelyett hogy megpróbálnál mindent te magad megoldani,tanuld meg hogy te nem tudsz mindent,és bízz meg abban Aki viszont igen! Határozd el,hogy mindenkor amikor úgy érzed aggódsz,vagy feszült vagy, megállsz,és imádkozol: "Uram nem próbálom ezt a helyzetet saját magam megoldani,Hozzád viszem inkább,bízva a válaszodban és a szeretetedben" Amikor végre megszabadulsz a "mikor" "hol" "miért" és "hogyan" miatti aggodalmaskodásoktól,elkezded majd megtapasztalni az Úrtól kapott békességet úgy ahogy azelőtt még soha! Ezzel egyúttal olyan helyzetbe is hozod magad,hogy Isten válaszolni és tenni is tud.
Szóval hagyd abba a dolgok állandó felügyeletét! :)