2012. december 26., szerda

Nem oldhatod meg az összes problémádat te magad. Ha meg tudtad volna, mára már mind meg lenne oldva.

"Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem." (Zsoltárok 50:15.)
Nem oldhatod meg az összes problémádat te magad. Ha meg tudtad volna, mára már mind meg lenne oldva. Valószínűleg újra és újra próbálkoztál, de az, hogy mindet megold, jóval többet kíván nálad.
Egy megmentőre van szükséged. Isten megmentőt küldött nekünk a legelső karácsonykor. Minden ember a bolygón a bűn rabszolgája. A karácsonyi történet a végső mentőakció történetét mondja el. Jézus a Földre jött, hogy megszabadítson minket a bűntől, ami megkötöz.
Láthatod, hogy az életünkben vannak olyan problémák, amiket nem tudunk megoldani, bármilyen keményen is próbálkozunk, csak ha még jobban bízunk Jézusban. A Biblia mondja: "Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem." (Zsoltárok 50:15.)
Ha bízol Jézusban, ő meg fog szabadítani téged. Megment téged, bármi is uralkodjék rajtad. Ezért jött. Mitől kellene megszabadulnod? Talán mások elvárásaitól, legyen az a hitvesedé, szüleidé, munkatársaidé vagy másé. Nem lehetsz az, akinek Isten szánt, ha csak másokért élsz.
Talán a szégyen, megbánás vagy keserűség az amitől szabadulnod kellene. Jézus azért jött, hogy megmentsen. Saját erődből nem juthatsz túl rajta.
Azonban bízhatsz Jézusban, Ő átvisz majd.
Daily Hope by Rick Warren, 2012. 12. 19.