2012. december 29., szombat

Előfordulhat, hogy csalódott és keserű leszel, mert úgy érzed, mindenki mást megáld, csak téged nem, és azon tűnődsz: „Uram, mikor következem már én?

„…hited megtartott téged.” (Lukács 17:19)

Lukács feljegyzi: „Amikor … Samária és Galilea között haladt át… szembejött vele tíz leprás férfi, akik távol megálltak, és kiáltozva kérték: »Jézus, Mester, könyörülj rajtunk!« Amikor meglátta őket, így szólt hozzájuk: »Menjetek el, mutassátok meg magatokat a papoknak.« És amíg odaértek, megtisztultak.” (Lukács 17:11-14). Az Úr Jézus idejében a leprások a társadalomból kitaszítottak voltak, ezért éltek együtt egy csoportban. A gond csak az, hogy senki sem fog meggyógyulni, ha ugyanolyan nyomorultakkal van körülvéve, mint ő. Ezért kell a problémát Jézushoz hozni. Figyeld meg, Jézus nem ment be a lepratelepre, bár a közelben vezetett az útja. Mit teszel olyankor, amikor elhagy az egészséged, elveszted a családodat, az örömödet, a vagyonodat, akármit, és úgy tűnik Jézus nem figyel oda, egészen másfelé néz? Előfordulhat, hogy csalódott és keserű leszel, mert úgy érzed, mindenki mást megáld, csak téged nem, és azon tűnődsz: „Uram, mikor következem már én? Hűségesen szolgáltalak, mégis úgy látszik, hogy mindenki másra jobban figyelsz.” Ilyenkor itt az ideje így kiáltani: „Jézus, könyörülj rajtam!” Félre az udvariassággal és az önérzettel! Kétségbeesett emberek kétségbeesett imákat mondanak, és Isten válaszol az imáikra. Figyeld meg, amikor a leprások Jézussal találkoztak, nem azt kiáltották: „Tisztátalan!” – pedig ezt írta elő a törvény. Nem, ők most megtörték az előírást. Amikor nehéz helyzetben vagy, előfordul, hogy ki kell törnöd ahhoz, hogy áttörhess. Azt kell tenned, amit Dávidis tett: „Hangosan kiáltok az Úrhoz, és ő meghallgat szent hegyén” (Zsoltárok 3:5). Rajta, ha választ akarsz, állítsd munkába a hitedet!

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az említett honlapon, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.