2017. február 16., csütörtök

Ne fuss el!

2 Krónika 20
17 Nektek nem is kell harcolnotok ellenük, csak álljatok meg a helyeteken és nézzétek, hogyan szabadít meg az Örökkévaló benneteket! Júda és Jeruzsálem, ne rémüljetek meg, se ne féljetek! Holnap menjetek ellenük, mert az Örökkévaló veletek van!

Csak maradj nyugton, és nézd!
Sok ember elfut minden elől, ami nehéz. Elfut a problémái elől. Elfut a felelősség elől. Elfut az emberek elől, akik nem kedvelik. Elfut a múltja elől. Elfut minden elől, ami miatt kényelmetlenül érzi magát. Ahelyett, hogy szembenézne a dolgokkal, és megbirkózna velük, a könnyű utat választja, és arra megy, ahol kisebb az ellenállás. 
De ha te Isten szerint való győzelemben akarsz élni, akkor meg kell tanulnod hogyan nézz szembe a felmerülő kihívásokkal.
Vedd észre, hogy a mai vers nem azt mondja, hogy "fuss, amíg csak meg nem látod az Úr szabadítását". Nem azt mondja, hogy "dugd a fejed a homokba, amíg Isten megszabadít". Nem, Isten azt akarja, hogy erősen megálljunk, legyünk szilárdak, és harcoljuk meg a hitnek nemes harcát. 
A jó hír pedig az, hogy ezt nem a magad erejéből kell megtenned! Isten felruházott téged az Ő természetfeletti erejével hogy leküzdj minden akadályt!
 Mai ima:
Atyám, vizsgáld meg a szívem! Mutasd meg, a helyeket, ahol menekülök, vagy rejtegetek valamit. Ma azt választom, hogy megállok hitben, és meghívlak, hogy a javamra munkáld a dolgokat.
Jézus nevében, ámen.
Joel Osteen, mai ige, 2017. február 16,