2017. január 26., csütörtök

Az áldásaidat számold a problémáid helyett! 2.

Leltár
Mindenki leltárlistája különböző. Nem ugyanazok az ajándékaink,erősségeink, tehetségünk – és főleg nem rendelkezünk minddel egyidejűleg – de Isten nem is ígért ilyesmit. Emlékszem, egy alkalommal,mikor Indiában egy leprás kolóniát látogattunk meg, egy férfi megkérdezte, hogy szeretném e látni az otthonát. Nagyon izgatottnak tűnt, így boldogan vele tartottam. Kiderült, hogy egy 3 méter hosszú, 2 méter magas földkupacba vájt lyukat nevez az otthonának, amit egy saját készítésű függőággyal, néhány horpadt lábossal és pár edénnyel rendezett be. Bevallom, nagyon elszégyelltem magam, látva, hogy milyen boldogságot jelentett számára ez a kis odú, miközben én, aki ennek a sokszorosával rendelkezem, mégis gyakran elégedetlen vagyok.
Ennek a figyelembevételével írtam egy listát, és javaslom, hogy minden egyes pontjáért adj hálát az Istennek. Elképzelhető, hogy (még) nem rendelkezel mindennel az alábbi listából, de némelyik talán rád illik. A leprást, akivel találkoztam, minden bizonnyal bármelyik felvillanyozná:

Egy tető a fejed fölött
Egy törődő barát
Családtagok, akik szeretnek
Egy működőképes autó (akkor is, ha épphogy működik)
Egy teli pocak
Hideg és meleg folyóvíz
Humorérzék
Havi fizetés
Kényelmes ágy
Egy álom a szívedben
Tanulási lehetőség a gyerekeidnek
Egy gyülekezet, ahová eljárhatsz
Egy egészséges test
Egy szekrény tele ruhákkal
Egy Biblia, amit olvasni tudsz
A jövő reménysége

Ez csak néhány dolog, ami hirtelen eszembe jutott. Fogadni merek, hogy ha átgondolnád és imádkoznál erről, egy kb. tízszer ilyen hosszú listát tudnál készíteni.
A lista némelyik eleme eléggé alapvető, mégis ha belegondolsz, világszerte számos ember kénytelen nélkülözni ezeket a számunkra természetes szükségleteket.
Víz, élelem, hajlék – alap dolgok, melyeket nem szabadna készpénznek vennünk. Mindenkor értékeljük és köszönjük meg Istennek ezeknek az alapvető szükségeknek az ellátását, és soha egy pillanatra se becsüljük alá.

Joyce Meyer get your hopes up