2012. augusztus 30., csütörtök

Az imádat annak a jele, hogy bízol Istenben; míg az aggodalom annak a jele, hogy mi próbáljuk irányítani a dolgokat.

Hagyd Istent hogy Isten legyen!
46,11 Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! (Zsoltárok)
Küszködsz, hogy létrehozz valamit, vagy, hogy megvalósítsd az álmodat? Frusztrált vagy amiatt, hogy egy kapcsolatban nem tudod megváltoztatni a másik felet, vagy nem tudod rávenni őt, hogy helyesen éljen?
Biztosan jót akarsz és helyesek a szándékaid, csak az a baj, hogy te magad akarod átrendezni és létrehozni a dolgokat a saját elképzelésed szerint, és az általad meghatározott időben. Ez pedig frusztrációhoz vezet! Át kell adnod ezeket a körülményeket Istennek, és bíznod kell Benne, hogy Ő mindig azt tartja szem előtt, ami a legjobb számodra.
Hogyan tudjuk átadni a dolgainkat Istennek? Kezdd azzal, hogy döntést hozol és ezt meg is vallod. Így egyszerűen: „Atyám, úgy döntöttem, hagyom, hogy Isten legyél ebben a helyzetben. Én leveszem róla a kezem. Bízom Benned.” Azután, hozz egy döntést, hogy dicsőíteni fogod Őt. Az imádat az egyik legjobb módja annak, hogy a szívünket és az elménket a megfelelő állapotba hozzuk. Nem tudunk egyszerre dicsőíteni és aggódni! Az imádat annak a jele, hogy bízol Istenben; míg az aggodalom annak a jele, hogy mi próbáljuk irányítani a dolgokat.
Dobd le a rád nehezedő nyomást, és add át Istennek a dolgokat. Add át Neki az irányítást, és hagyd, hogy a problémádat arra használja, hogy előrébb és feljebb vigyen. Ne felejtsd el, hogy az az Isten, Aki kezében tartja a világmindenséget, téged a tenyerén tart. Bízz Benne, és hagyd, hogy Isten legyen életed minden területén.
Mennyei Atyám, úgy döntök, hogy minden problémámat, és minden aggasztó körülményemet a Te szerető kezedbe helyezek. Nemet mondok az aggodalomra, és a Benned való bizalmat választom. Tölts be, kérlek a Te békességeddel. Mutasd meg nekem a Te útjaidat, amint életem és a szívem minden részét alárendelem Neked. Jézus nevében. Ámen.
Joel Osteen
Magyar fordítás: ahitatok.hu