2012. június 6., szerda

Ha ezt a meg nem bocsátást magadban tartogatod, nagyobb adóssá válsz, mint az, aki a bűnt elkövette ellened. Az a másik ember talán megbánta bűnét és Isten megbocsátott neki

Jézus mondja nekünk: "Ha pedig meg nem bocsátjátok az embereknek az ő vétkeiteket, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket. Mert ha megbocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, megbocsát néktek is a ti mennyei Atyátok." (Máté 6:14,15)
Krisztus figyelmeztet minket: "Életed minden részében engedelmes lehetsz, kegyes, odaadó, hűséges, de ha nem ragaszkodsz mások iránti megbocsátáshoz, akkor a saját bűnötök fog felhalmozódni ellenetek, amit az Atya nem fog megbocsátani."
Ha ezt a meg nem bocsátást magadban tartogatod, nagyobb adóssá válsz, mint az, aki a bűnt elkövette ellened. Az a másik ember talán megbánta bűnét és Isten megbocsátott neki. De ha te ragaszkodsz sérülésedhez az olyan, mintha egy kielégítést követelnél tőle, amiért Jézus már megfizetett, ezt pedig már senkitől sem követelheted.
De az igazi veszély abban van, hogy megbocsátatlanság nyitva hagyja szíved az ördög betolakodására. Az ellenség elfoglalja ezt a talpalatnyi helyet és "üzletet kezd arra", hogy elnyeljen teljesen. És ezt te engedted meg azzal, hogy visszatartottad "az ár egy részét".David Wilkerson