2018. július 18., szerda

Isten az igazság istene

Isten terve a fájdalmadra


„Akik Isten akarata szerint szenvednek, cselekedjék továbbra is a jót, és bízzák az életüket a teremtő Istenre, mert Ő soha nem fog cserbenhagyni”. (1Pt 4:19, NLT fordítás)
Emlékszel, hogy milyen volt a fotózás, mielőtt minden digitálissá vált volna? Amikor elkészült egy kép, elsőként a negatívot kaptad meg, ezt átvilágítottad egy sötét szobában, és a kép a fotópapíron jelent meg. A negatív így alakult át pozitív színes fényképpé.
Ez az, amit Isten az életünkben lévő igazságtalanságokkal tenni akar. Mindnyájunkat értek már sérelmek. Az emberek bántalmaztak, mellőztek bennünket, kihasználtak minket. Isten az életünkben ért minden negatív dolgot el akarja venni, és Jézus fényén keresztül pozitívvá változtatni – egy teljes színű képet szeretne adni arról az életről, amelyet Isten szánt nekünk.
A Biblia ezt írja: „Akik Isten akarata szerint szenvednek, cselekedjék továbbra is a jót, és bízzák az életüket a teremtő Istenre, mert Ő soha nem fog cserbenhagyni”. (1Pt 4:19, NLT fordítás)
A legfontosabb dolog, amire emlékezhetsz, ha igazságtalanul bántak veled, hogy Jézus a te oldaladon áll. Nem létezik olyan bűn, amelyet Isten keményebben ítélne meg – kivéve talán a büszkeséget –, mint az igazságtalanságot.
Az egész Szentírásban Isten különös gondot fordít a tisztességtelen bánásmódra. Ő az Igazság Istene! Hallja, ha sírsz, látja a fájdalmad, és tudja, hogy megbántottak. Nem szerezted meg azt, amelyről úgy gondolod, hogy megérdemelnéd. Istennek azonban van terve a fájdalmadra.
Amikor Isten szeretete átvilágítja a körülményeidet, a fájdalmadat gyönyörű képpé változtathatja át. Ezen keresztül formálódik a jellemed is, erősebbé tesz. A legfontosabb, hogy mindezt a fájdalmadon keresztül valósítja meg.
Az életben ért fájdalmakra soha nem fogsz választ kapni. Csak amikor a mennybe kerülsz, értheted meg, hogy miért történtek meg veled. Isten azonban semmiféle magyarázattal nem tartozik neked.
Van azonban egy jó hír is: Nincs is szükséged magyarázatra! Csak annyit kell tudnod, hogy Isten szeret téged, és van egy terve számodra. Isten majd kiegyenlíti a számlát azzal, aki fájdalmat okozott neked.
Isten soha nem pazarol el egyetlen fájdalmat sem. Üdvözöld az Evangélium fényét, és Isten arra használja a fájdalmadat – a veled megtörtént valódi igazságtalanságot -, hogy egy gyönyörű képet alkosson az életeden keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése