2017. május 3., szerda

3 dolog ami Istennek számít

3 dolog, ami Istennek számít: 
1. Istennek fontosabb a neki való engedelmesség, mint az érte végzett szolgálatok és a neki bemutatott áldozatok. “Akkor ezt mondta Sámuel: Talán ugyanúgy tetszik az ÚRnak az égő- és a véresáldozat, mint az engedelmesség az ÚR szava iránt? Bizony, többet ér az engedelmesség az áldozatnál, és a szófogadás a kosok kövérjénél! Olyan az engedetlenség, mint a varázslás vétke, és az ellenszegülés, mint a bálványimádás” (1Sám 15:22-23). Nem az a lényeg, hogy mit teszek az Úrért, milyen áldozatokat hozok meg érte. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy ezek a külső cselekedetek megnyilvánulhatnak belső elköteleződés nélkül is. Sokkal fontosabb, hogy engedelmesek legyünk, és Isten Igéje legyen az alap az életünkben.
2. Isten nem azt nézi, ami emberi mértékkel mérve lényeges, hanem a szíveinket vizsgálja. “De az ÚR ezt mondta Sámuelnek: Ne tekints a megjelenésére, se termetes növésére, mert én megvetem őt. Mert nem az a fontos, amit lát az ember. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van” (1Sám 16:7). Az emberek ma olyan jellemzőket vizsgálnak, mint az iskolai képzettség, rátermettség, szakmai tapasztalat, pénzügyi adottságok stb. Istennek azonban nem ezek a fontosak. Ő a szívünkbe pillant be, és az alapján ítéli meg, hogy valódi-e az elköteleződésünk, tényleg megfelelők vagyunk-e egy feladat elvégzésére az ő ügye előrehaladása érdekében.
3. Isten nem azt kéri, hogy bízzunk a saját erőnkben és képességeinkben, hanem azt, hogy teljes mértékben hagyatkozzunk a Szentlélekre. “Sámuel pedig fogta az olajos szarut, és felkente őt testvérei jelenlétében. Akkor az ÚR lelke szállt Dávidra, és attól kezdve vele is maradt” (1Sám 16:13). Isten a Bibliában figyelmeztet minket, hogy ne bízzunk a saját eszünkben (Péld 3:5-6), se a magunk testi erejében (Zak 4:6). Egyedül részeredményeket talán el tudnánk érni, de a teljes sikerre csak akkor leszünk képesek, ha rábízzuk magunkat Isten Lelkére, és engedjük, hogy ő vezesse a cselekedeteinket.
Forrás: Infaustus blog