2016. december 23., péntek

Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét

Tudtad, hogy a Bibliában 365-ször szerepel, hogy ne félj? Minden napra egy!

És mi mégis félünk...mindannyian ismerjük azt a szorító-fojtogató érzést, ahogy a félelem felbukkan a gondolataink között, felkúszik a tarkónkon, és ha nem vigyázunk, befészkeli magát az elménkbe. A félelemmel az ellenség operál. De Isten célja a boldog, bővelkedő, bizalommal teli élet. 
*A félelemben és a hitben az a közös, hogy mindkettő azt várja el tőlünk, hogy elhiggyük azt, amit nem látunk, ami még nem történt meg. (*Joel Osteen)
De a félelmeink legnagyobb része soha nem történik meg. (Istennek hála 😊 )
Isten békességet adott nekünk, az Ő békességét. Ami minden emberi értelmet meghalad. Amikor újjászülettünk, megkaptuk azt is. Bennünk van, nem kell kérnünk (mint ahogy szoktuk) valójában csak el kell vennünk azt, ami már a miénk. Be kell mennünk a nyugalom helyére.
Ha jön a félelem érzése tudhatjuk hogy azt ki tette belénk, és odafordíthatjuk a gondolatainkat Isten felé. Nem minden gondolat a mi sajátunk, ami felbukkan a fejünkben. (erről még majd egy másik posztban írok példákat. Itt találod: a-satan-hazugsagai-ismerd-fel.html
Sokat az ellenség tesz bele. Ilyenkor mondjuk bátran, hogy sátán takarodj az Úr Jézus nevében. Fontos, hogy tudjuk, hogy azok NEM a mi gondolataink. Ami zavarodottságot, békétlenséget okoz, az egészen biztosan nem Istentől van, és mi visszautasíthatjuk.
Amikor egy ilyen gondolatnak teret adunk, azonnal tovább is megy az ellenségünk, rögtön kárhoztat is minket a gondolatért, amit ő tett bele a fejünkbe, mintha a miénk lenne..(látod miket gondolsz? Mik jutnak eszedbe? Ha keresztény vagy egyáltalán hogy gondolhatsz ilyenre? Sosem javulsz meg! Sosem jössz ki belőle! Soha semmi sem fog megváltozni! Sosem fog xy megváltozni! ) Ismerősek ezek a gondolatok?
Ezek egyike sem igaz. **Csak Isten nem változik, aki viszont bármit meg tud változtatni (**Joyce Meyer) 

  Nézzük meg mit mond erről Isten igéje. Ha több fordításban nézzük, azonnal világos lesz:

Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. 
2 Tim. 1: 7 (EFO)

Hiszen a Szent Szellem, akit Isten adott nekünk, nem a félénkség, gyávaság szelleme, hanem az erő, az isteni szeret, a kiegyensúlyozottság és a fegyelmezettség Szelleme!
2 Tim. 1:7 (ERV)

A Szent Szellem, aki bennünk lakik, amióta csak átadtuk az életünk az Úrnak, segít, tanácsol, vezet, felfed nekünk dolgokat, általa világosodnak meg dolgok, Ő segít és vezet mindenkor. Ő a mi tanácsadónk.
"erő, az isteni szeret, a kiegyensúlyozottság és a fegyelmezettség Szelleme"- és ez mind-mind bennük van!
Igaz, mag formájában, tehát türelmesnek kell lennünk magunkkal. (is 😊) (a türelem a Lélek gyümölcse- erről majd máskor)
Mit teszünk a maggal ültetés után? Locsoljuk, gondozzuk, gondoskodunk róla, és várjuk hogy Isten megtegye azt, amit mi nem tudunk. Nem húzogatjuk ki naponta, hogy megnézzük mennyit fejlődött már.. Magunkkal is így kell tennünk. Türelemmel lennünk, amíg Isten elvégzi bennünk a munkát, és ez időbe telik! És az Ő munkáját sem végezhetjük el értelemszerűen.

18 A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben.
1 János 4:18 (EFO)

18 Ahol Isten szeretete uralkodik, ott nem marad hely a félelem számára. Sőt, amikor ez a szeretet egészen kiteljesedik, minden félelmet kiűz belőlünk. Ha valaki fél, igazában attól tart, hogy Isten meg fogja büntetni. Az ilyen ember azért fél, mert Isten szeretete még nem töltötte be teljesen. 
1 János 4:18  (ERV)

Ez egy nagyon fontos igerész.
Ha félünk, akkor nem lettünk teljessé a szeretetben.
És ez sem fog menni egyik percről a másikra, ne ostorozd magad! Ez is az Istennel való folyamatos közeli kapcsolatod gyümölcse, eredménye, ehhez is idő kell. Isten átvezet téged a viharokon, vagy kiment belőle, de sosem hagy magadra. Dicsőségről-dicsőségre vezet, és te egyre jobban megtanulsz Benne bízni,  lassan elmúlik a félelmed, mert eljutsz oda, hogy TUDOD már, hogy nagyobb AZ aki benned van, mint az aki a világban van. És ehhez is idő kell! Ne csüggedj el! Még nem vagy ott, ahol szeretnél, de Istennek hála már nem vagy ott, ahol voltál. Minden kicsi fejlődésed ünnepeld!
Még valami fontos:  "nem lett tökéletessé a szeretetben." 
Itt nem a te szeretetedről van szó, hanem Istenéről. Még nem lettél abban teljes, hogy tudd, Isten mennyire szeret. Ha az lennél, akkor nem félnél, mert tudnád, hogy sosem hagy magadra, és igaz az, amit mond, hogy minden összedolgozik azok javára, akik őt szeretik. Nem minden jó, ami történik, de végső soron minden ÖSSZEDOLGOZIK majd, Isten kegyelméből.
Ez a másik fordításból világosan kiderül, hogy így van:

 18 Ahol Isten szeretete uralkodik, ott nem marad hely a félelem számára. Sőt, amikor ez a szeretet egészen kiteljesedik, minden félelmet kiűz belőlünk. Ha valaki fél, igazában attól tart, hogy Isten meg fogja büntetni. Az ilyen ember azért fél, mert Isten szeretete még nem töltötte be teljesen.


1 János 4:18  (ERV)


Elmélkedj ezeken, kérd a Szentszellemet, hogy adjon neked bölcsességet, és vedd el Isten békességét, ami már a tiéd.
Csak nyúlj érte! 😍
Az Úr áldjon meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése