2016. december 26., hétfő

"Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja." Mt 6,34

"Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek." Jer 29,11

"Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet." Péld 3,5-6

Meg tudod változtatni? Van ráhatásod a dologra? Akkor hagyd, hogy Isten Isten legyen az életedben, és megtegye amit te nem tudsz. Neki minden lehetséges.
Én Pál példáján keresztül értettem ezt meg:

"A Biblia pontosan leírja, hogy a tanítványok mit szóltak Pál új identitásához –nem vették be. Először egyáltalán nem hitték, hogy Pál valóban megváltozott. Az Apostolok Cselekedetei 9:26 így beszél erről: „Mikor pedig Saulus Jeruzsálembe ment, a tanítványokhoz próbált csatlakozni; de mindnyájan féltek tőle, nem hivén, hogy ő tanítvány.” Csak azután vették fontolóra a befogadását, miután Barnabás a tanítványok elé állt, és kezeskedett érte. Persze tudjuk, hogy végül befogadták, a történet folytatása bibliatörténelem. Van viszont egy rész, amit külön ki szeretnék emelni: „nem hitték, hogy ő tanítvány.” Ennél már csak az lett volna tragikusabb, ha Pál se hitt volna a saját tanítványságában.
Látod, Pál nem irányíthatta a tanítványok gondolkozását, Barnabás
tanúságán keresztül Istennek kellett megváltoztatnia a szívüket. Nem tudta befolyásolni a helyzetet, az egyetlen dolog, ami felett uralma volt, az a saját hozzáállása. "
Joyce Meyer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése