2012. március 27., kedd

Példabeszédek 3:29 Ne koholj rosszat embertársad ellen, aki gyanútlanul lakik melletted!
Példabeszédek 3:30 Ne pörölj ok nélkül olyan emberrel, aki nem bánt rosszul veled!

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.

„Az Úr félelme gyarapítja a napokat…” (Példabeszédek 10:27)
Ne engedd, hogy a félelem uralja utolsó éveidet! Ne engedd, hogy az élet kiszámíthatatlan dolgai, mint az anyagiak, az egészség, a magányosság, a barátok vagy családtagok elvesztése leterítsen! A Biblia azt mondja: „Ahogyan nem ismered a szél útját, vagy a csontok formálódását a terhes asszony méhében, éppúgy nem ismered Isten munkáját, aki mindent alkotott” (Prédikátor 11:5). Sok minden van az életben, amit soha nem fogsz tudni, Isten mégis már milyen messzire eljuttatott! Tehát: „Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagadat, féljed az Urat, és kerüld a rosszat! Gyógyulás lesz ez testednek, és felüdülés csontjaidnak.” (Példabeszédek 3:5-8). Nem az fog virágzást és védelmet hozni mindennapjaidba, hogy mit tudsz, hanem hogy kit ismersz. Tedd az ismeretlent Isten kezébe, és bízd rá aggodalmaidat! „Reggel fogj a magvetéshez, és ne pihentesd a kezed este sem, mert nem tudod, melyik sikerül: ez, vagy amaz, vagy mind a kettő egyaránt jó lesz” (Prédikátor 11:6). Cselekedj, ne csak vegetálj!
Határozd el, hogy minden napnak örülni fogsz! MacArthur tábornok mondta: „Az évek talán ráncossá teszik a bőrt, de az érdeklődés elvesztése a lelket teszi ráncossá. Amikor a húrok leengednek, és szívedet a pesszimizmus hava és a jeges cinizmus borítja, akkor, és csakis akkor öregszel meg.” Határozd el, hogy örömöt adsz a hosszú élet ajándékához. „Azért ha sok évig élhet az ember, örüljön mindig…” (Prédikátor 11:8).