2012. október 28., vasárnap

Házassági hazugságok (írta : Lysa TerKeurst)

"A házasságom első 5 éve kínszenvedés volt.
Rengeteg keserűség és kiabálás,ajtócsapkodás...és gondolatban feladtam az egészet: ezek voltak a "házassági hazugságok,téveszmék". Miszerint:
- nem a megfelelő emberhez mentem hozzá
- úgy kellene szeretnie hogy szeretve érezzem magam
- valaki sokkal jobb vár rám odakint
Elhittem ezeket a hazugságokat és a barátaim akiknek elmeséltem egyetértően bólogattak.Egyet kivéve:
O szelíden megkérdezte: Mit mond a Biblia?
A Biblia? Nem hittem hogy a "vallásos javaslatai" bármit is segítenének nekem.De a szavai visszhangoztak a fejemben.Vonakodva fordultam a néhány vershez amit javasolt.És ahogy olvastam hogy a szeretetnek milyennek kellene lennie,egyre rosszabbul éreztem magam!
A szeretet a kapcsolatomban se nem volt kedves se nem türelmes! Összetörtem.De akárhogy is,ez az első lépést kiváltó esemény megmentette a házasságomat!
Nem volt könnyű! És biztos vagyok benne hogy annak a barátomnak sem volt könnyű feltennie azt a szeretetteljes de egyenes kérdést."
Téged elértek már a házassági hazugságok? Te hogyan fordulsz a házastársad felé?

"A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem fogy." 1Kor 13,4-8