2016. december 22., csütörtök

Valld meg az igét! Felhozza az én igazságom mint a fényt, és az én jogomat, mint a delet.

Joyce Meyer ötlete alapján az igét hangosan megvallhatjuk, a helyzetünkre nézve, és fogalmazva. Köszönöm az Úrnak, hogy megmutatta ezt a lehetőséget, és hogy megoszthatom veletek, amire felhívta a figyelmem, hátha nektek is segít.
Mert az ige nem tér vissza soha dolgavézetlenül! :)

És a Szentírásban az összes megoldandó gondodra találsz útmutatást.
És persze ne feledjünk áldást mondani, hiszen amit vetünk, azt aratjuk.

Például a kolossé levél:

 Üdvözlet Páltól, aki Isten akaratából Jézus Krisztus apostola, és Timóteus testvértől,
2 Isten Kolosséban élő népének, akik hűséges testvéreink Krisztusban. Atyánk, az Isten adjon nektek kegyelmet és békességet!
3 Hálát adunk Istennek, Urunk, Jézus Krisztus Atyjának minden egyes alkalommal, amikor értetek imádkozunk. 4 Hálát adunk, mert hallottuk, hogy hisztek a Krisztus Jézusban, és igazán szeretitek Isten minden gyermekét. 5 Ez a hit és szeretet pedig abból a reménységetekből fakad, amely a Mennyben elkészítve vár reátok, s amelyről akkor hallottatok először, amikor az igazság üzenetét, az örömhírt megismertétek. 6 Az örömhír hozzátok is eljutott, akárcsak a többi nemzethez, szerte a világon. Igen, az örömhír egyre jobban terjed, és mindenhol jó gyümölcsöket terem. Nálatok is így van ez, amióta csak hallottátok, és igazán megismertétek Isten kegyelmét. 7 Az örömhírt Epafrásztól, szeretett szolgatársunktól hallottátok először, aki hűségesen szolgálja Krisztust a ti érdeketekben.[a] 8 Tőle hallottuk, milyen erős isteni szeretet él bennetek a Szent Szellem által.
Szüntelen imádkozunk értetek
9 Amióta ezeket a jó híreket hallottuk felőletek, szüntelen imádkozunk értetek:
Azt kérjük Istentől, hogy akaratának teljes megértése által töltsön be titeket mindenféle szellemi bölcsességgel és belátással. 10 Kérjük, hogy az életetek méltó legyen az Úrhoz, sok örömet szerezzetek neki, sokféle jó tettet vigyetek véghez, és hogy egyre mélyebben ismerjétek meg Istent. 11 Kérjük, hogy Isten a saját dicsőségének hatalma szerint erősítsen meg benneteket minden tekintetben, hogy minden körülmények között állhatatosan és türelmesen helyt álljatok, sőt, hogy mindezt örömmel és hálás szívvel tegyétek.
12 Igen, adjatok hálát az Atyának! Mert ő tett benneteket alkalmassá, hogy részt vegyetek abban az örökségben, amelyet Isten készített szent népe számára a világosságban. 13 Az Atya mentett ki bennünket a sötétség hatalmából, és ő vitt át minket szeretett Fia Királyságába. 14 Mert a Fiú által szabadultunk meg, és kaptunk a bűneinkre bocsánatot.

Egy részlete átfogalmazva:
Hálát adok Istennek hogy a férjemet kimentette a sötétség hatalmából és átvitte szeretett fia királyságába aki által megszabadult es bűnbocsánatot kapott.

A többi részét ugyanígy meg lehet vallani.


Vagy: Bízok Istenben és nem aggódok, megőrzöm a belső békém és nyugalmam, és Isten erőt ad nekem.

Vagy: Gyönyörködök az Úrban, és megadja nekem szívem kéréseit. Felhozza az én igazságom, mint a fényt, és az én jogomat, mint a delet. Ezért lecsillapodok az Úrban és várom őt,nem bosszankodok arra, aki bűnben él, megszűnök a haragtól, elhagyom a heveskedésemet, nem bosszankodok, csak rosszra vinne, inkább várom az Urat. Nem indulok fel, ha az alattomos embernek szerencsés az útja.
Mert egy kevés idő és nincs gonosz, nézem a helyét és nincsen ott, és a szelídek öröklik a földet.