2018. január 2., kedd

Mindig a legjobbat feltételezd a másikról!

Na ez a legnehezebb nekem, pedig teljesen világos, hogy az Úr ezt tanítja nekem mostanában. Mindig a legjobbat feltételezzem a másikról.
Nehéz ez, nagyon nehéz. Becsapott, hazudott, és kialakultak olyan rossz reflexeim bizonyos dolgokkal kapcsolatban, hogy készenlétben állva "várom" hogy valami olyan történik ami nem jó. Pedig ezt így nem szabad, nem lehet!
Meg kell tanulnom ebben is engedelmeskedni az Úrnak. Mindig a legjobbat feltételezni.
Ezért is örültem hogy elém hozta Joyce egyik ezzel kapcsolatos írását, ez sokat segít.

Hogyan reméljük a legjobbat?

Az 1Korinthus 13:7 szerint, a szeretet „mindent hiszen, mindent remél”,
mindig kész a legjobbat feltételezni, a reménysége sosem halványul el,
és a végsőkig kitart. Milyen csodálatos szakasza ez a Szentírásnak: a
szeretet sosem adja fel a reményt, és mindig a legjobbat feltételezi. Hát
nem lenne nagyszerű így élnünk? Mindig készen a legjobbat feltételezni, és a végsőkig kitartani minden körülmények között?
Hát, Isten pontosan azt szeretné, ha ilyen örömmel és reménnyel teli életet élnénk. Ha a környezetedben egy-két emberről még nem tudod a legjobbat feltételezni, hidd el, alapvetően jobban ártasz ezzel magadnak, mint neki, vagy bárki másnak. Mondj búcsút a cinikus attitűdnek, és köszöntsd szeretettel a reményt. Íme,néhány praktikus tanács ennek a megvalósításához:


Nézd meg közelebbről!
Kérd meg Istent, hogy mutasson valami pozitív dolgot az illetővel
kapcsolatban, majd szánj rá időt, hogy észrevedd amit mutat. Azt már
tudod, mit nem kedvelsz benne, ideje felfedezni valamit, ami tetszik.
Hibakeresés helyett koncentrálj az emberek számodra kedvenc tulajdonságaira. Találd meg azt a tulajdonságot, amit a legjobban kedvelsz valakiben, és talán eddig nem tulajdonítottál neki túl sok jelentőséget. Ne az emberek hibáira figyelj, inkább fedezd fel rejtett értékeiket.


 Feltételezz valami jót!
Gyakran a legrosszabbat feltételezzük emberekről. Ez a személy biztosan csalódást fog okozni, szándékosan meg fog bántani, és végül magamra fog hagyni. Az ilyesféle sötét gondolatok helyett a remény mindig a legjobbat várja. Igaz, hogy xy hibázott, de lehetséges, hogy tanult a hibájából. Feltételezd, hogy ezután kedves lesz, és jó benyomást tesz rád, majd adj neki egy lehetőséget, hogy ezt megtehesse.

Igen! Feltételezzem, hogy tanult a hibájából.

Hallani Isten hangját

Sokat foglalkoztat most ez engem.
Még nincs kialakult meggyőződésem, hogy ez hogyan lehetséges, ezért összegyűjtöm azokat, amik ebben a témában vannak.
Tudom amikor Isten szól hozzám, mégis tisztázni akarom az összes lehetséges módot, hogy ne tévesszen meg semmilyen más hang.
"
Milyen hangon hallhatod Őt? Hátsó csendes hangon, vagy akár mennydörgő hangon, de hallhatod erős, markáns hangon is. Egy biztos, nem a rosszindulatú embereken keresztül szól. Nem is a kárhoztató igéket dobálja hozzád. Még azok is áldásként hatnak rád ha Ő küldi. Isten mindenkor szeretettel szól, kárhoztatás és vádlás nélkül. Még ha figyelmeztet, akkor sincs kárhoztatás, vádlás, lebecsmérlés a szavaiban. Mindenkor boldogság tölti el a szívedet ha Ő szól. Erről ismered fel az igazságot és szabad leszel.

Ki szól hozzád? Összetéveszthető?
Ha Isten szól, soha nincs bűntudatod és soha nem érzed magad egy senkinek. Meg sem kérdőjelezed, hogy Ő szólt -e hozzád, mert egy belső bizonyosság, megerősítést ad a szellemedben. Ő mindenkor felemel, még akkor is ha rosszat tettél, elvétetted és nem vádol, nem bizonytalanít el. Ha Isten szól hozzád, egészen szabad leszel, mert a Szelleme által szól. Hidd el, nem lesz benned bizonytalanság. Egyáltalán nem téveszthető össze semmivel, még a saját hangoddal sem, de a sátánéval sem, a tévhittel ellentétben, mert már ismered a Jó Pásztor hangját. Az a te döntésed, hogy az Isten hangját követed, vagy a sátánét. "