2012. augusztus 25., szombat

engedelmességed állítja be az időzítőt

Tehát tedd Isten kezébe, amid van, és hagyd, hogy Ő dolgozzon! Harmadszor, csak amikor a tanítványok engedelmeskedtek Jézus tervének, akkor lettek betöltve szükségeik. Amikor csodát kérsz Istentől, ő gyakran egy tervet ad, amely utasításokat is tartalmaz. Ilyenkor az engedelmességed állítja be az időzítőt, az engedelmesség aktiválja a tervet és határoz­za meg a végeredményt. Istennel nincsenek szükségek, és nincsenek korlátok. Amikor a vacsora véget ért, „összeszedték a kenyérdarabokat tizenkét tele kosárral; és azt is, ami a halakból maradt" (Márk 6:43). Ne aggódj, mindig lesz elég!

Vigyázz mit gondolsz!

A Példabeszédek 4:23 ezt mondja: "Vigyázz, hogyan gondolkodsz, az életedet a gondolataid formálják.” (LB, szabad fordítás) A gondolataidnak nem kell feltétlenül igaznak lenniük ahhoz, hogy pusztítani tudjanak. Elég, ha egyszerűen elhiszed őket. Ha azt mondogatod magadnak, hogy a házasságod nem fog sokáig tartani, akkor nem is fog. Ha attól félsz, hogy nem vagy képes megtenni valamit, akkor nem is fog menni. A gondolataid vezérlik az életed!
A körülményeid kicsúszhatnak az irányításod alól, de Isten mindent a kezében tart. A gondolataid formálják azt, aki vagy, de változtathatsz a gondolkodásmódodon. A körülményeid és a tudatod alakították eddig a személyiségedet, de életed hátralevő részét az fogja meghatározni, ahogyan a körülményeidre reagálsz, és azok a gondolatok, amiket elhiszel.