2017. december 23., szombat

Ne félj!

Máté 1: 20

20 Ahogy ezen gondolkodott, álmában megjelent neki az Örökkévaló egyik angyala, és ezt mondta: „József, Dávid fia! Ne félj feleségül venni Máriát, mert a méhében lévő gyermek a Szent Szellemtől fogant! 21 Fiút szül majd, akit te nevezz el Jézusnak,[a] mert ő fogja megszabadítani népét a bűneikből.”

Érezted magad valaha túlterheltnek, vagy féltél attól a feladattól, amire az Úr elhívott?
Esetleg követtél egy álmot, vagy célt, de a dolgok nem úgy sültek el, ahogy tervezted. Józsefnek is volt egy terve, az, hogy feleségül veszi Máriát. De amikor megtudta, hogy várandós, nem tudta, hogy mit is gondoljon. Attól félt, hogy talán hibát követ el, mert a dolgok nem úgy alakultak, ahogy tervezte.
De Isten küldött neki egy hírnököt álmában, aki biztosította Józsefet, hogy jó úton jár.
Ma, én is hadd biztosítsalak téged, hogy Isten tudja, hogy éppen hol jársz, milyen helyzetben vagy, és azt is tudja, hogy hogyan kell téged oda vezetnie, ahol lenned kell.
Még ha  nem is úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezted, Ő vigyáz rád!
Ne félj!
Bízz  benne, hogy Isten dolgozik a színfalak mögött, a te javadra, és elvezet téged abba az áldott életbe, amit neked tervezett!
Joel Osteen Today's word
2017. december 23. szombat

Hogyan hallhatom meg Istent?

Az ellenség egyik legördögibb fogása a zajszennyezés. Ha a Szent Szellem hívogatja az elveszett lelkeket és ha a keresztények Isten hangját akarják hallani, ez azt jelenti, hogy heves harc dúl a fülükért. A szellemi világban háború tombol. Az ördög a figyelmedért küzd. Pont úgy, ahogy az üdítő vagy hot dog árusok versengnek a pénzedért, az ellenség ugyanúgy "verseng" Istennel a figyelmedért. Csata folyik.

Amíg Isten türelmesen várja, hogy mindegyikünk közeledjen Hozzá és megfizesse az árat: időt szánjon az odafigyelésre, az ördög mindenféle szenzációs és figyelemelterelő dologgal igyekszik elkábítani minket, hogy elménket és szívünket más dolgok kössék le.
Évtizedekkel ezelőtt a televízió még nem létezett. Aztán néhány évvel ezelőtt még csak éjfélig volt adás. Most a kábelen és egyéb technikai csodákon keresztül a televíziót napi 24 órán át számtalan csatornán nézhetjük.
Az elveszetteket, ahogy a keresztényeket is, folyton zaj árasztja el. A tévék, videók, magnók, CD-k, rádiótelefonok, számítógépek és a technikai fejlődés minden egyéb terméke verseng a figyelmünkért.

Az ördög módszere az, hogy állandóan elárasztja lényünket földi információkkal és zajjal, és ezáltal eltereli figyelmünket és gondolatainkat Istenről. A világ és annak ingerei semmit sem tudnak adni a szellemi embernek.

Isten Királysága nyilvánvalóan csak egy módon működik: "az ember minden igével él, ami Isten szájából származik". Isten Országában győzelmesen és természetesen élni csak úgy lehet, ha az emberek a Királyra figyelnek.

Isten hatalma mindig megvéd minket

„Hiteteken keresztül Isten hatalma őriz titeket, míg üdvösséget kaptok." ( 1Péter 1:5a, GNT fordítás)

A remény számít.
Egy olyan világban, ami többnyire sivár, meg kell értenünk, hogy az Istentől kapott legjobb még ránk vár, és eljövendő.
Öt okot találunk az 1Péter 1-ben amiért reménykedhetünk, bármi is történjen az életünkben. Az első háromról már szó volt az előző áhítatokban.
  1. Isten előbb választott bennünket, mint mi Őt.
  2. Isten mindig kegyelemmel és irgalommal van irántunk.
  3. Isten bebiztosította a jövőnket.
És a negyedik: Isten hatalma megvéd bennünket. A Biblia azt mondja nekünk, hogy:„Hiteteken keresztül Isten hatalma őriz titeket, míg üdvösséget kaptok." (1 Péter 1:5a, GNT fordítás).
Legyünk őszinték. Néha van úgy, hogy olyan helyzetben vagyunk, amiben reménytelennek, tehetetlennek és erőtlennek érezzük magunkat.
Ám az igazat megvallva: ez egy hazugság! Nem vagyunk reménytelenek, tehetetlenek vagy erőtlenek, ha Isten az életünkben van!
Isten azt mondja, hogy az ő hatalmas ereje megvéd bennünket.
Láttál már olyan házakat, amik előtt ilyen feliratozott tábla állt, hogy: Biztonsági rendszer által védett? Nekünk is ezt kellene tennünk: olyan kis jelzőtáblára van szükségünk, amin az áll, hogy Isten védelme alatt.
A megvédeni szó a fenti igeversben szó szerint azt jelenti, hogy garrison, aminek a jelentése, hogy minket folyamatosan Isten védelme őriz.
A napnak minden percében Isten vigyáz rád, ahogy azt egy testőr tenné. Az életben minden az Atya szűrőjén át történik – még a bűn miatti nehéz dolgok, vagy mások bűne is, amit Isten fel tud használni a jóra.
Mit kell tenned mindennek közepette? Valójában egyszerű: Bízz Istenben.

*(Daily Hope by Rick Warren )