2012. december 9., vasárnap

Ha mesterré akarsz válni a szeretetben, akkor szeresd a kevésbé szerethetőket. Olyan embereket, akik nem szeretnek téged, akik irritálnak, hátbatámadnak vagy pletykálnak rólad.

"Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok?                                                                        Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik." Lukács 6,32
Ha olyan a szereteted, mint egy égő a lámpában, amely be- és kikapcsol, akkor nem szeretsz másokat úgy, ahogy Isten szeretné. Jézus mondta, hogy "ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok?" (Lukács 6:32)
Az Ő álláspontja ez: Bárki tudja szeretni azokat, akik őt szeretik. Ha mesterré akarsz válni a szeretetben, akkor szeresd a kevésbé szerethetőket. Olyan embereket, akik nem szeretnek téged, akik irritálnak, hátbatámadnak vagy pletykálnak rólad. Talán ez egy lehetetlen feladatnak tűnik, és az is. Ezért szükség van arra, hogy bennünk legyen Isten szeretete, hogy így tudjunk másokat szeretni: "mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket." (1 Jn 4:16)
Amikor megérted, hogy Isten mennyire hihetetlen, ellenállhatatlan, feltétel nélküli szeretettel szeret téged, akkor ez a szeretet az egész életről alkotott nézetedet megváltoztatja. Ha nem fogadjuk el Isten szeretetét, nehéz lesz másokat szeretni. Most olyan személyekről beszélek, akik nem kedvesek, a nehéz esetekről, az irritáló, tőlünk különböző, követelőző emberekről. Ezt nem tudod addig megcsinálni, amíg Isten szeretete át nem folyik rajtad. Annyira kell ismerned Isten szeretetét, hogy az kiáradjon a te életedből másokéba.
A szeretet váljon az életstílusoddá, a szokásoddá. Ám ez egy döntéssel kezdődik. Készen állsz erre?
Az életed sokkal fontosabb, mint gondolod, és ahogy az Isten által adott szeretettel másokat tanulsz szeretni, annak sokkal nagyobb hatása lesz, mint azt valaha is el tudnád képzelni. Ha elszánod magad erre, úgy fogod megtapasztalni a szeretetet, ahogy Isten szánta azt: telve reménnyel, energiával és örömmel.
Az az imádságom érted, hogy "a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel." (Filippi 1:9)
Beszéljünk róla:
  • Hogyan néz ki az a szeretet, amely reménnyel van átitatva?
  • Mit jelent az, hogy olyan szeretet legyen bennünk, amely ismerettel és megértéssel párosul?
Daily Hope by Rick Warren, 2012. 12. 02.