2017. július 12., szerda

Akik az Úrhoz kiáltanak, azokat meghallgatja, és kimenti őket minden bajból. Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti.

HÁROM BÁTORÍTÓ ZSOLTÁR

Amikor elbizonytalanodom, és szükségem van Isten szavának bátorító erejére, a zsoltárokhoz szoktam fordulni. Nekem többek között ez a három a kedvencem. Te melyiket tennéd még hozzá? 
Zsolt 34:18-19: “Akik az Úrhoz kiáltanak, azokat meghallgatja, és kimenti őket minden bajból. Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti.”
Amikor lehangolt és bátortalan vagy, olvasd el a 34. zsoltárt! Ne csak a fenti sorokat, hanem az egészet, mert ez olyan ember a hangja, aki kétségbeesett és teljesen összetört. Reményt ad azzal, hogy emlékeztet:  Sok baj éri az igazat,  de valamennyiből kimenti az Úr. Akik befogadták Jézus igazságát, azok tisztán állnak meg Isten előtt,  és Jézus igazságában osztoznak (2Kor 5:21).  Tehát ez a zsoltár rólunk szól!  Valld meg, higgy Benne, és öntsd ki neki a lelkedet!
Közel van hozzád, ha összetört a szíved, és mindenkit megment, akinek a lelke összetört. Sőt, azt mondja, minden bajunkból kiment minket, de csak akkor, ha hozzá kiáltunk segítségért. Néha a büszkeségem akadályoz, amikor bajba kerülök és segítségre van szükségem. Le kell nyelnem a büszkeségemet, és segítségért fordulni hozzá, mert Isten nemcsak hallja a kiáltásunkat, de cselekszik is, hogy mindenből kimentsen minket. Nem csak néhányunkat, mindannyiunkat! De határidő őt nem köti ebben. Meg kell bíznunk Benne. Istenünk oly hűséges, akkor is, amikor mi nem.
Zsolt 103:13-14: “Amilyen irgalmas az apa a fiaihoz, olyan irgalmas az Úr az istenfélőkhöz. Hiszen tudja, hogyan formált, emlékszik rá, hogy porból lettünk.”
Van annál gyengédebb,  szeretetteljesebb zsoltár mint az, amelyik Istent mint apánkat állítja elénk? Tudja, hogy csak por vagyunk, törékenyek, és ő irgalmas azokkal, akik félik Őt. Mit jelent az irgalmasság? “Mélyen szeretni, kegyelmesnek lenni”, “gyengéd érzelmeket táplálni valaki iránt”, a héber “racham” szónak ezek a  jelentései.
Ebben a zsoltárban ígéri Isten, hogy olyan messzire veti tőlünk bűneinket, amilyen messze a napkelet van a napnyugattól (12.vers),és tudjuk, hogy ez a két égtáj sosem találkozik. Szeretete olyan hatalmas, mint a mennyek a föld fölött (11.vers), és nem a bűneink szerint bánik velünk (10.vers). Elbátortalanodtál? Adjon erőt az, ahogyan Isten érez irántad a 103.zsoltárban.
Zsolt 126:5-6 “Akik könnyezve vetettek, ujjongva arassanak! Aki sírva indul, mikor vetőmagját viszi, ujjongva érkezzék, ha kévéit hozza!”
Ez a zsoltár engem egy földművesre emlékeztet. Magot vetnek és learatják a termést, de csak sokkal később. Így azok is, akik ma sírnak, az Úr látogatásakor örömkiáltásokkal fognak aratni, és szenvedéseik nem lesznek mérhetők a dicsőséghez, amit azon a nagy napon látnak (Róm 8:28). Akkor is, ha nehéz ma vetni, egyetlen könnycsepp sem hullik ki hiába a dicsőséges eljövendő királyságban.


Fordította: Gyarmati Szilvia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése