2012. július 21., szombat

Este szállást vesz a sírás, reggelre itt az ujjongás. (zsolt.30:6)

Az élet hoz olyan fejezeteket, amik próbára teszik a hitünket. A nehézségek és zsákutcák sorai között Isten azt üzeni, hogy tarts ki, mert szabadítást tartogatok a számodra.

Pedig olyan könnyű elcsüggedni és ha falnak mentünk, csak a falat látni, és nem azt, hogy egy tanulsággal több, hogy ne ott keressük az ajtót, ahol fal van.

Van olyan eset is, amikor biztosan tudni véljük, hogy Isten csak úgy segíthet, ahogyan mi gondoljuk, de a várva-várt segítség nem érkezik meg. Vagy nem úgy, ahogy várjuk. Jónás biztosan nem gondolta, hogy Isten megmenti a viharos tengerben - ami abban a pillanatban lecsendesedett, amikor ő belecsobbant -, hiszen mindenki tudta, hogy Jónás engedetlen lett - akkorra már ő is. A csoda nem egy másik hajó volt, hanem egy hal. A veszedelem válik a megmenekülés eszközévé. Megadatott az idő és a hely az imádkozásra - mert az biztos, hogy ilyen esetben az ember nem szórakozni, vagy aludni akar, hanem le sem lehetne beszélni az imádkozásról.

Istennek tökéletes a szabadítása, akkor is, ha ideiglenesen kudarcnak számít, amit kaptunk. Bízz Benne, mert a legjobbat ki tudja hozni az életedből! (Zoboki Nóra)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése